Google Shopping bliver gratis og stiller dermed større krav til webshops prisangivelser

Google har netop meddelt, at alt annoncering på Google Shopping fra d. 27.4.2020 bliver gratis for alle annoncører i USA, og samme tiltag forventes at blive lanceret i Europa senere i år. Google Shopp

Daniel
Læsetid: 1 min.
Follow us on social media

Alle webshops får samme udgangspunkt


Tendensen på Google Shopping har i mange år været, at de største webshops med de stærkeste økonomier har kunne overbyde de mindre webshops, og derigennem få mere trafik og salg via Google Shopping. Som en direkte konsekvens af COVID-19, har Google derfor valgt at gøre Google Shopping gratis, netop for at kunne hjælpe de mindre webshops, der angiveligt lider mest under coronakrisen.

Da de nye Google Shopping tiltag ikke er implementeret endnu, vides det endnu ikke med sikkerhed hvilke konsekvenser og muligheder det giver for annoncører og webshops. Rent lavpraktisk kan det forventes, at Shopping kampagner i Google Ads ikke længere kan overbydes af konkurrenter, der er villige til at betale en højere klikpris, eller har større kampagnebudgetter.


Større krav til prisangivelser


Det stiller andre krav til de webshops, der annoncerer på Google Shopping, hvor en konkurrencedygtig prisangivelse på produkterne, forventes at blive essentiel for at vinde kampen og kunderne.


De billigste produkterne vinder kampen på Google

Crealytics foretog i 2017 en undersøgelse på over 15.000 Google Shopping konverteringer i Tyskland, for at undersøge betydningen af en prisangivelser på Google Shopping. Her fandt de frem til, at en gennemsnitlig prisstigning på 5% resulterede i 60% færre kliks. De produkter, der havde en 5% lavere prisangivelse fik ligeledes 134% flere eksponeringer end de dyrere produkter. Ydermere viste undersøgelsen også, at Google vurderer prisangivelserne som en essentiel faktor ift. CTR, eksponeringsandel og konverteringsrate på websitet.

Slå konkurrenterne med dynamiske priser


Har din webshop styr på dine prisangivelser ift. dine konkurrenter? Hvis ikke, er der en stor risiko for at du taber omsætning. Og med Googles nye udmelding er der intet, der tyder på, at en korrektprisangivelse bliver mindre betydningsfuld i fremtiden.

Ved at implementere PriceShape som et eksternt software i din webshop, kan produktpriserne automatisk tilpasses ud fra data om konkurrenternes prisangivelser. Hertil kan du selv vælge hvilke webshops priser, du ønsker at matche samt hvilke produkter PriceShape skal tilpasse. Med PriceShape får du overblik over alle dine konkurrenters prisangivelser – også dem, du ikke vidste du havde.

Kontakt os i dag for en gratis prøveperiode på syv dage.

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.