Hvorfor du bør bruge price skimming i den tidlige fase af en produktlancering.

Læs mere om prisfastsættelsesstrategien "price skimming" og find ud af, hvorfor det er en af de bedste prissætningsstrategier for lav konkurrence- eller luksusmarkeder!

Picture of PriceShape
PriceShape
Læsetid: 1 min.
Follow us on social media

 

Price skimming

Price skimming er en prisfastsættelsesstrategi, hvor du sætter en høj startpris for et nyt produkt eller en ny service med intentionen om gradvist at sænke prisen over tid. Det gøres når konkurrencen øges, eller efterspørgslen falder. Denne strategi anvendes ofte for produkter eller services, der er meget innovative eller har et unikt værditilbud, der adskilles fra eksisterende tilbud på markedet.

Hovedmålet med skimming-pricing er at maksimere overskuddet i de tidlige faser af et produkt eller en service lancering ved at målrette forbrugere, der er villige til at betale en præmie for det nye og eksklusive tilbud. Når markedet bliver mere konkurrencepræget eller efterspørgslen falder, kan du gradvist reducere priserne for at tiltrække en bredere kundebase.

 price skimming graph

Mens Price skimming kan være en effektiv strategi til at generere kortsigtede overskud og skabe en aura af eksklusivitet omkring et produkt eller en service, kan det også være risikabelt. En høj startpris afskrækker ofte  prissensitive forbrugere. Ligeledes kan virksomheden have svært ved at opretholde sin premium position, hvis konkurrenter hurtigt træder ind på markedet med lignende tilbud til lavere priser.

Hvornår skal du benytte dig af price skimming?

Understående beskriver i hvilke situationer det kunne være brugbart at benytte price skimming som en strategi:

  1. Hvis dit produkt eller service væsentligt adskiller sig ud fra det, der allerede er tilgængeligt på markedet og giver et unikt værditilbud, kan Price skimming være en effektiv strategi til at maksimere overskuddet.

  2. Hvis der er få eller ingen konkurrenter på markedet, og du har en first-mover fordel, kan price skimming være en effektiv strategi til at etablere dit brand som et premium tilbud. Hvis du har høj konkurrence på dine produkter, bør du overveje at læse om konkurrentbaseret prissætning.

  3. Hvis dit produkt eller service har høje produktionsomkostninger eller er dyrt at udvikle, kan price skimming hjælpe dig med hurtigt at indhente dine omkostninger og generere overskud.

  4. Hvis dit brand allerede er etableret og har et stærkt ry, kan price skimming være en effektiv måde at udnytte dette ry på og generere premium prissætning.

 price skimming uses

Generelt kan price skimming være en effektiv strategi, når der er en stærk værdiforespørgsel, begrænset konkurrence og høj efterspørgsel på produktet eller tjenesten. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de potentielle risici og ulemper ved denne strategi og nøje overveje markedsvilkårene og konkurrencelandskabet, før den implementeres.

Er du ikke sikker på, hvad den bedste strategi er for din virksomhed? 

Kom i gang med PriceShape og se dine data og konkurrence, så du kan træffe de rigtige beslutninger for din virksomhed her.

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.