Sådan kommer du i gang med dynamiske priser

Vil du gerne i gang med dynamiske priser i din webshop og samtidigt forøge din indtjening i dag. Læs mere om dynamisk prissætning her.

Anna Wawrzyniak
Læsetid: 4 min.
Follow us on social media

Der er ingen tvivl om at dynamiske priser er fremtiden for e-commerce. Spørgsmålet er, er du klar til at have dynamisk priser i din webshop i dag?

The trick to all this is not to implement dynamic pricing because it is a buzzword, but to do it in a way that is relevant to your company, with the right set of data and take it as a journey that can be enhanced and improved over time.

Simon-Kucher

Indholdsfortegnelse:

  • Dynamiske priser er fremtiden for e-commerce
  • Eksempel på hvordan man griber dynamisk prissætning an
  • 4 trin til at implementere dynamiske priser

Dynamiske priser er fremtiden for e-commerce

Langt de fleste af de velkendte og globale webshops arbejder med dynamiske priser og har faktisk gjort det i mange år efterhånden. Dette stiller store krav til de mindre webshops som ønsker at konkurrere på et ellers meget konkurrencepræget marked.

Ikke overraskende er Amazon et godt eksempel på state-of-the-art inden for dynamiske priser. Selvom Amazon er pioner inden for onlinehandel og dynamiske priser, er der mange webshops som er lige i hælene på dem og når som helst kan indhente den store tech-gigant. En kamp om at blive markedsledende.

Få et godt indblik i dynamisk prissætning ved at læse disse 5 eksempler på, hvordan webshops bruger dynamiske priser i dag.

Hvordan startede dynamisk prissætning?

American Airlines var de første som i 1980 begyndte at anvende dynamiske priser i deres forretning. Dynamiske priser er grundlæggende priser som er fleksible eller personlige. Priserne ændrer sig i henhold til efterspørgslen og andre faktorer såsom konkurrence, subsidierede produkter og købevaner. I dag bruger mange virksomheder, på tværs af forskellige brancher, dynamiske priser i stedet for statiske priser for at forbedre deres rentabilitet under uforudsete og hurtige forandringer i udbud og efterspørgsel.

Eksempel på hvordan man griber dynamisk prissætning an

Hver webshop bør optimere sine priser med dynamisk prissætning. Onlinekøbere kan i dag sammenligne priser på specifikke produkter med kun få klik på internettet og på tværs af forskellige forhandlere i forskellige lande, hvilket presser webshops til at fokusere mere på at være konkurrencedygtige - ellers kan man risikere at miste potentielle kunder. Baseret på vores erfaring med mange forskellige webshops, kan vi se, at hver webshop er unik, når det kommer til, hvordan man gerne vil konkurrere på det globale marked.

Det kan være at du lige nu tænker, at din webshop ikke er klar til at komme i gang med dynamiske priser, eller måske at det er et for stort skridt at tage for at springe ud i det. Her er det værd at nævne, at du mest sandsynligt nok allerede bruger dynamiske priser på den ene eller anden måde. Dynamisk prissætning er dybest set kun en teknisk betegnelse for priser der ændrer sig automatisk og derfor også indgår i nogle marketings-taktikker såsom kampagner på Google Shopping, weekendudsalg eller loyalitetsprogrammer. Disse er alle eksempler på, hvordan man som webshop allerede bruger en form for dynamiske priser.

Er du ikke bekendt med at bruge kampagner eller andre salgsmetoder eller blot er en nystartet webshop, så vil det være en god idé at starte småt og bygge videre på din prisstrategi.

At arbejde med og implementere dynamiske priser er ikke nødvendigvis noget der sker natten over. Men med en platform som PriceShape vil du være i stand til at indføre dynamiske priser fra den ene dag til den anden uden at skulle foretage væsentlige ændringer i din webshop eller forretning.

Faktisk så mener helt op til 80% af onlinekøbere, ifølge HubSpot, at pris er en afgørende faktor, når de handler online. Så når det kommer til prissætning, virker det næppe som den rigtige prisstrategi at prøve at gå udenom.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du laver de rigtige prisstrategier for din webshop, vil det være en god idé at investere få minutter i at læse vores blogindlæg om prisstrategier.

4 trin til at implementere dynamiske priser

dynamiske priser

Vigtigst af alt, så er implementeringen af dynamiske priser en syntese af en god strategi og en prissoftware.

Lad os dykke ned i de nødvendige trin, så du kan komme i gang med dynamiske priser på den bedste måde.

  1. Sæt specifikke mål for din webshop

Det første du skal gøre, er at kigge på hvilke mål du gerne vil opnå. Det kan være, hvor meget du gerne vil sælge, hvilken omsætning du ønsker at opnå, hvor meget profit du vil tjene på det enkelte produkt osv. Det handler nemlig ikke om at sælge mere ved at sænke priserne. Idéen med dynamisk prissætning er at have de rigtige priser på dine produkter og på det rigtige tidspunkt. Brug indsigterne fra PriceShapes prissoftware til at definere dine mål, så du hurtigt vil være klar til at bruge dynamiske priser i din webshop - på den rigtige måde.

2. Simplicitet er nøglen til at komme i gang med dynamiske priser

Tag dernæst et kig på dine mål og tilpas dine nye prisregler herefter. Uanset om dit mål er synlighed eller at du vil være dominerende i markedet, kan du sætte konkurrencedygtige priser på dine mest populære produkter. Det hele afhænger af dine behov, og der er ikke en one-size-fits-all. Start enkelt med dynamiske priser, og opbyg din webshop efterhånden som du får mere erfaring. Du kan starte med at oprette enkle prisregler for et par produkter. Gør det mere sofistikeret med tiden ved at anvende mere komplekse prisregler og flere produkter baseret på din erfaring med, hvordan dine kunder reagerer på dine priser. Over tid vil du få ny indsigter, lære mere om konkurrentdata og udvikle en fremragende evne til at spore dine produkters priser.

3. Hold styr på dine konkurrenters priser

Dine konkurrenters priser er afgørende, da du kan bruge det som et analyseværktøj og indstille dine dynamiske priser efter markedet. Data om dine konkurrenter viser dig, hvilke af dine produkter der er har en for høj pris, men stadig vinder markedet, eller hvilke produkter der har for lave priser og du derfor muligvis mister potentiel fortjeneste. Disse data er en fordel for dig at have, og du vil dermed også opnå en kæmpe konkurrencefordel. Brug af priser der er baseret på konkurrenterne er en standardmetode at bruge inden for prissætning. Men du kan finde snesevis af forskellige fremgangsmåder at vælge imellem, fx værdibaseret prissætning som tager højde for kundens opfattelse af produktet, eller pris-plus-prissætning som er en udbredt metode baseret på produktets produktionsomkostninger + den ønskede margin.

4. Test dine dynamiske priser

Når du har det klart defineret, hvordan du vil begynde at anvende dynamiske priser, skal du teste dine prisregler for at se, om du opnår de mål, du har sat op til at starte med baseret på dine nye dynamiske prisstrategier. Derefter er det vigtigt at overvåge dine priser for at være sikker på, at de forbliver opdaterede. Det næste du kan gøre er at tilføje dynamiske priser til flere produkter og lave mere komplekse regler. Den nemmeste måde at teste prisstrategier på, for at øge din omsætning, er at bruge et værktøj som PriceShape til at styre priser i din webshop. Hos PriceShape kan vi hjælpe dig med at implementere dynamiske priser på en effektiv måde. Med vores software har du mulighed for at justere dine prisregler, så de matcher netop dine forretningsbehov og kører helt automatiseret, og du kan når som helst justere prisreglerne, når du vil. Brug dynamiske priser til at lære mere om din branche, marked, konkurrenter og kunder og hold fokus på, hvad disse data betyder for dine produkters priser.

Snart vil du kunne være i stand til at nå dine mål, og du vil kunne forædle din strategi og nå nye højder.

Hvis du har en webshop, sælger på Amazon eller andre markedspladser, er det værd at få automatiseret priser. PriceShape er det rigtige prisværktøj til dynamiske priser; det giver dig nemlig mulighed for at oprette prisregler og justere priser baseret på data i realtid og indsigter om dine konkurrenter.

Integrer din webshop med PriceShape i dag.

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.