Vind markedsandele med penetration pricing

Dette blogindlæg diskuterer fordele og ulemper ved at anvende penetrations prisfastsættelse for at tiltrække prisfølsomme kunder og vinde markedsandele for nye og etablerede virksomheder.

Picture of PriceShape
PriceShape
Læsetid: 3 min.
Follow us on social media

 

Penetration pricing

Penetrations prissætning som en prisstrategi

Penetrations prissætning er en prisstrategi, du kan bruge til at sætte en lav pris for et produkt eller service i starten, for at trænge ind på et nyt marked eller hurtigt opnå markedsandel. For hvem ønsker ikke markedsandel og opmærksomhed på et nyt marked? I dette indlæg vil vi dække nogle fordele og ulemper ved at bruge penetrations prissætning som en strategi.

Når du bruger penetrations prissætning som en strategi, betyder det, at du sætter din pris markant lavere end dine konkurrenters, strategien bruges derfor til at tiltrække kunder fra etablerede brands. Dit mål med penetrations prissætning er at øge markedsandelen hurtigt og opbygge en kundebase. Når du har etableret dig på markedet, kan du gradvist øge priserne til et mere bæredygtigt niveau. Denne strategi bruges ofte af:

 1. Nye virksomheder, der træder ind på et marked eller
 2. Etablerede virksomheder, der introducerer et nyt produkt eller en ny service

Fordelene ved penetrations prissætning inkluderer tiltrækning af prisfølsomme kunder, opbygning af brandkendskab og skabelse af barrierer for potentielle konkurrenter. Der er imidlertid også ulemper, såsom risikoen for, at dine kunder ser den lave pris som en refleksion af dårlig kvalitet og potentialet for, at din virksomhed bliver fastlåst i en lavpris-position på lang sigt, så du skal være forsigtig og sikre dig om din komplette strategi.

 

Her er nogle grunde til, hvorfor du bør overveje penetrations prisfastsættelse:

 1. Tiltrække nye kunder: Ved at tilbyde en lavere pris end konkurrenterne kan du tiltrække nye kunder, som måske ikke ellers ville have overvejet dit produkt eller service. Dette kan hjælpe dig med at opbygge en kundebase hurtigt og opnå markedsandel.

 2. Skabe anerkendelse omkring dit brand: En lav pris kan hjælpe med at skabe buzz omkring dine nye produkter eller service og opbygge brandanerkendelse. Kunderne er måske mere tilbøjelige til at prøve et produkt eller en service, hvis det tilbydes til en lavere pris, selvom de ikke er bekendt med dit brand.

 3. Afskrække konkurrence: Hvis du bruger penetrations prissætning, kan du muligvis afskrække konkurrenter fra at træde ind på markedet ved at tilbyde en så lav pris, at det er svært for dem at konkurrere. Dette kan hjælpe med at etablere din virksomhed som en dominerende spiller på markedet.

 4. Etablere fodfæste  hurtig på markedet: Ved at opnå markedsandel hurtigt kan din virksomhed etablere sig som en levedygtig konkurrent på markedet. Dette kan hjælpe dig med at sikre langvarig succes, da kunderne måske er mere tilbøjelige til at holde fast ved et brand, de er bekendt med.

 5. Generere indtægter: Selvom prisen er sat lavere, kan den øgede salgsvolumen hjælpe med at generere indtægter og forbedre likviditeten. Dette kan være særligt vigtigt, hvis du er en ny virksomhed, der skal etablere sig hurtigt.

 

Penetrations prissætning - Ikke en universel løsning

Penetration pricing

Penetrations prissætning kan være en effektiv strategi for produkter i en række brancher, men det kan være særligt velegnet til produkter, der opfylder følgende betingelser:

 1. Konkurrenceprægede markeder: På markeder med mange konkurrenter, hvor prisen er afgørende for forbrugernes beslutningsproces, kan penetrations prisfastsættelse hjælpe dig med at skabe en fodfæste og differentiere dig fra konkurrencen.

 2. Elastisk efterspørgsel: Hvis efterspørgslen efter dit produkt er meget elastisk, hvilket betyder, at kunderne er meget følsomme over for ændringer i prisen, kan en lav pris hjælpe dig med at tiltrække kunder og opbygge markedsandel hurtigt.

 3. Høje skifteomkostninger for kunden: På markeder, hvor det er svært for kunderne at skifte til en anden produkt eller service, som f.eks. inden for telekommunikation eller en bankrelation, kan penetrations prisfastsættelse hjælpe med at tiltrække kunder, der måske er tilbageholdende med at skifte.

 4. Nye produkter eller services: Når du introducerer et nyt produkt eller en ny service, kan det være nødvendigt for dig at tilbyde en lavere pris i starten for at skabe opmærksomhed og generere interesse.

Penetrations prissætning er ikke en universel løsning, og hver branche og hvert produkt vil have sine unikke karakteristika, der skal tages i betragtning, når man udvikler en prissætningsstrategi. I sidste ende afhænger effektiviteten af penetrations prissætning af forskellige faktorer, herunder målmarkedet, konkurrencen og virksomhedens samlede marketingstrategi.

 

Få overskud over tid

Selvom det umiddelbare mål med penetration prissætning ikke er at maksimere overskuddet, er det stadig muligt at generere overskud på sigt med denne strategi. Når du har etableret en plads på markedet og opbygget en kundebase, kan du gradvist hæve prisen til et niveau, der genererer overskud. Nøglen er at gøre dette forsigtigt for ikke at chokere kunderne med en pludselig prisstigning, der kan føre til, at de skifter til en konkurrent.

Overordnet set kan penetration prissætning, selvom det måske ikke fører til øjeblikkelige overskud, være en nyttig strategi til at opbygge markedsandel og etablere en brand på markedet, som på sigt kan føre til overskud. For at udføre en penetrations strategi så nemt som muligt, kan du starte med et prisovervågningsværktøj for at hjælpe dig med gradvist at ændre priserne over tid i forhold til dine konkurrenter. Derefter kan du øge priserne og dit produkts overskud for at sikre dig, at du tjener penge.

 

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.