3 trin til at automatisere dine priser i webshoppen

Lær hvordan du kommer i gang med automatisk prissætning. Her forklarer vi, hvad du skal vide for at komme i gang med prissætning.

Anna Wawrzyniak
Læsetid: 5 min.
Follow us on social media

Indholdsfortegnelse:

 • Hvad er automated pricing?
 • Er automatisk prissætning det samme som dynamisk prissætning?
 • Spar tid med automatiske priser i din webshop
 • 3 trin til at gå fra manuel prissætning til dynamiske priser
 • Hvordan vælger jeg den rigtige software til dynamisk prissætning?
 • PriceShape hjælper dig med dynamiske priser

Ifølge RetailTouchPoints ckan B2B e-commerce automation øge teamproduktivitet med 45% og den overordnede omsætning med 49%.

Hvordan holder du takt med den stadigt skiftende markedssituation og samtidigt sørger for at få sat den rigtige pris for dine produkter? Og ikke mindst øger du din omsætning og teamproduktivitet?

Svaret er automatiseret prissætning. 

Læs med for at finde ud af hvordan du kommer i gang med at automatisere dine priser.

Hvad er automated pricing?

Automated pricing, som det kaldes på engelsk og svarer til automatiserede priser på dansk, står for den proces, hvor priserne automatisk ændres ved hjælp af et prissoftwareværktøj som f.eks. PriceShape. Priserne fastsættes efter forudbestemte regler eller begrænsninger, som kan være forskellige variabler for, hvordan prisen skal være, og hvornår reglerne skal anvendes. Disse regler er typisk baseret på din prisstrategi.

Relateret læsning: prisstrategier.

Automatiseret prissætning bruges i dag af mange webshops i stedet for manuel prissætning, hvor det tit er en specifik medarbejder, fx e-commerce manager eller en Pricing Manager som sidder med ansvaret for at monitorere priserne og følge med i konkurrenternes priser. Muligheden for at automatisere denne proces er en kæmpe fordel for mange webshops, der allerede bruger en masse tid på prissætning eller ikke har ressourcerne til at automatisere deres prissætning. Du sparer nemlig meget tid ved at have processen automatiseret og minimerer risikoen for menneskefejl som oftest kan ske.

Med en effektiv og organiseret måde at styre dine priser ved hjælp af et prissætningsværktøj som PriceShape, sparer du ikke kun en betydeligt med tid men beholder samtidig kvalitet i din prissætning og dermed ikke risikerer at efterlade penge på bordet.

Er automatisk prissætning det samme som dynamisk prissætning?

Automatiserede og dynamiske priser er grundlæggende det samme. Kort sagt, er dynamisk prissætning helt eller delvist den automatiserede proces og prisjustering som også gælder for automatisk prissætning. Fx er arbejdet med dynamisk prissætning i PriceShape en proces baseret på dine egne definerede prisregler, der ændrer dine priser automatisk og typisk er baseret på dine konkurrenters priser.

Spar tid med automatiseret prissætning i din webshop

Vi oplever ofte webshops der ønsker at etablere prisautomatisering, men måske ikke har tid eller ressourcer til at gøre det. Eller blot finder det svært at prioritere, og derfor er de ofte mere tilbøjelige til at holde sig til den manuelle proces inden for prissætning.

Mindst 2 ud af 3 af dine konkurrenter bruger allerede en software til at håndtere priser automatisk eller i det mindste overvejer at gøre det i den nærmeste fremtid. Derfor bør du overveje, om og hvordan du allerede er på vej til at miste værdifuld grund til dine konkurrenter.

Hvis du kan nikke genkendende til en af nedenstående situationer, vil du opnå gode fordele ved at etablere automatiserede priser i din webshop:

 • Du har mange gentagne opgaver mht. til at prissætte dine produkter
 • Du vil gerne have mere fritid til andre opgaver, fx fokusere på at vækste forretningen eller forbedre kundeoplevelsen
 • Du har svært ved at måle dit afkast på dit marketingspend

Der er også fordele at hente, hvis du fx har et bredt eller omfangsrigt produktkatalog og en varierende kundebase. Her kan en manuel prisfastsættelse nemlig være en større udfordring. I dette tilfælde hjælper automatisering dig med at administrere og konfigurere dine produktpriser "bag kulisserne" og præcist angive de priser, som du har opsat i dine prisregler.

Den største fordel ved automatiserede priser er den tid, du sparer. Der er ikke længere behov for at blive ved med at spilde dyrebar tid og ressourcer på prissætning og ikke mindst på marketing, når du kan automatisere og samtidig endda optimere processen med et prisværktøj.

Øg profit, forbedr effektiviteten og ikke mindst, få bedre kontrol over dine priser og opnå konsistens i prissætningen.

3 trin til at gå fra manuel prissætning til dynamiske priser

Når du skal i gang med automatiseret prissætning, vil disse 3 trin hjælpe dig godt på vej til at høste de gode gevinster der venter på dig forude.

...Og bare rolig, når du vælger PriceShape til at automatisere dine priser, sørger vi for at hjælpe dig godt på vej med prisautomatisering!

 1. Til at starte med skal du sørge for, at du har den rigtige prisstrategi. Inden du går i gang med automatisering, er en prisstrategi nødvendig. For at implementere en prisstrategi der giver mening for din webshop, kan du læse vores blog post om prisstrategier. Ved at få et overblik over dine konkurrenter og have indblik i deres prispunkter, får et godt udgangspunkt til at skabe en prisstrategi der giver dig gode konkurrencefordele og samtidigt viser konkurrencen mellem dine forskellige konkurrenter. 
 2. Brug kvalitetsdata fra PriceShape. Det er vigtigt, at man kan stole på de data, man har til rådighed, og ikke mindst at det er præcise data, man arbejder med. Data i realtid og data direkte fra dine konkurrenters webshops er præcise data som giver dig et realistisk syn på situationen i markedet. Her kan PriceShape give dig denne rette indsigt i konkurrenternes data, så du vil kunne fastsætte de bedste prisregler for din webshop.
 3. Selvom du automatiserer dine priser, er det vigtigt at du løbende tjekker op på dem. Vælg de vigtigste regler der vil understøtte din prisstrategi. Her menes der at når du har har opsat dine priser til at være automatiske, så skal du løbende følge op på, hvordan de ændrer sig med tiden og hvordan dine kunder reagerer på dem. Du kan via PriceShape hente rapporter og nemt tjekke alle prisanbefalinger igennem før du ændrer dine priser for at sikre, at du har den korrekte prismatchning og rabat på de rigtige produkter, og at det hele spiller fint. Dette kan du gøre ugentligt, dagligst, eller når det passer dig bedst.

Et prisværktøj som PriceShape giver dig relevante data til at tage informeret beslutninger og vækste din forretning. Mere data er ikke nødvendigvis værre, hvis du har den rigtige software til at hjælpe dig med at beholde et godt overblik, så du kun skal træffe de rigtige forretningsbeslutninger.

Hvordan vælger jeg den rigtige software til dynamisk prissætning?

Når du har besluttet dig for at fortsætte processen med at automatisere dine priser, er din næste overvejelse, om du har brug for en softwareplatform, der KUN kan foretage automatisering, eller om du har brug for en bredere prisplatform, der også kan gøre ting som f.eks. overvåge hele dit konkurrencemæssige landskab, optimere dit Google Shopping Feed, oprette prisstatusrapporter eller andre funktioner for at sikre, at du placerer dit marketingbudget de rigtige steder.

Når du vælger en prisoptimeringssoftware, skal du i dine overvejelser for valget af software, mindst have følgende nøglefunktioner:

Automatiske og dynamiske priser 

Dynamiske priser er fleksible. Det betyder at priserne enten kan gå op eller ned og tilpasses til markedet. Implementering af dynamiske priser gør dig konkurrencedygtig i markedet.

Prisstrategier og regler 

Forbedr prisstrategier og opsæt regler som er baseret på dine kunders købsadfærd. Med indsigter fra et prisværktøj får du data på, hvordan dine produkter performer, hvad kundernes efterspørgsel er og hvad dine kunder er villige til at betale for specifikke produkter.

Prishistorik 

Følg dine konkurrenters priser og få indblik i deres position i markedet. Men du får således også indblik i din egen position i markedet.

Produktanbefalinger 

Med mulighed for at få produktanbefalinger, kan du se, hvilke webshops der matcher din pris på hvert specifik produkt. Oversigten giver dig et fingerpeg, om hvilke produkter der er mest konkurrencepræget, og herfra kan du handle ud fra de anbefalede priser.

Domain summary

Når du sælger online, har du normalt hundredvis eller tusinder af konkurrenter, der alle konkurrerer om de samme kunder med de samme produkter. Det kan være en udfordring eller næsten umuligt at kontrollere alle konkurrenter hele dagen. Derfor er det vigtigt at have et nemt overblik over alle dine konkurrenters domæner og dermed hurtigt kunne finde de vigtigste data om dem. På den måde kan du sørge for at altid være effektiv i dine priser. Dét sparer dig for en masse tid.

Samspillet mellem pris-softwaren og din webshop 

Setuppet kan blive ret teknisk, når du første gang skal i gang med at bruge et prisværktøj. Der er mange tekniske aspekter i at integrere softwaren med din webshop, det afhænger nemlig ofte af, hvordan din webshop er opbygget. Derfor er det også vigtigt at have en software som har en nem integration. Med PriceShape får du ikke kun en nem måde at integrere med din webshop, men kan også eksportere prisdata til din webshop. Herunder at eksportere produktfeed og ikke mindst nemt opdatere løbende dit feed.

PriceShape hjælper dig med dynamiske priser

Hos PriceShape kan du oprette mange forskellige automatiserede prisregler eller strategier for alle produkter, produktyper eller sortiment. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Uanset om du først lige er startet eller er en af de mere avancerede webshops der kører med prisstrategier er der næsten ingen begrænsninger på, hvor mange prisstrategier du kan oprette for din webshop og ligeledes ændre dem løbende for at optimere. På den måde kan du sørge for at holde dine priser hele tiden opdateret og ligeledes maksimere din fortjeneste.

Vi tilbyder en let plug & play løsning til din webshop.

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.