Find nemt den rigtige pris til dine produkter

Hvad er den rigtige pris, og hvilke vigtige faktorer skal du overveje, når du fastsætter prisen for dine produkter?

Picture of Sarah Mikkelsen
Sarah Mikkelsen
Læsetid: 3 min.
Follow us on social media

 

Den rigtige pris

Undersøgelser og forbruger rapporter viser, at 88 % af forbrugerne tjekker priserne på et produkt online, før de køber det. Alle disse forbrugere skal derfor være enige om, at din pris er den bedste på markedet, før de villigt køber produktet fra dig.

 

Du kender nok allerede vanskelighederne ved at fastsætte de bedste priser på dine produkter og mere præcist, hvordan man definerer den bedste pris. For hvad er den bedste pris i virkeligheden? Der er ingen 'one rule fits all' i denne sag. Den bedste pris for dig er måske ikke den bedste for dine konkurrenter, eller forbrugeren som køber produktet. Der er forskellige ting at overveje, når man tænker på 'den bedste pris', da ingen virksomhed er ens. I dette blogindlæg håber jeg at give nogle værdifulde tanker, som du kan overveje, når du fremadrettet evaluerer hvordan du bedst fastsætter prisen på dine produkter.

What is the right price?

Før du fastsætter den bedste pris på dit produkt, er det en afgørende faktor at overveje, hvilken værdi produktet giver til den endelige forbruger. Nogle af de vigtigste spørgsmål at stille sig selv, inden man fastsætter priser, kan være:

  • Vil produktet spare forbrugeren tid eller penge?
  • Er det et "standard" produkt, der let kan findes andre steder?
  • Hvem er dine konkurrenter?
  • Hvad er produktets styrke, og hvad er det værd for forbrugeren?
  • Har din virksomhed eller dit brand en styrke, der berettiger dig til at fastsætte
         priser forskelligt fra dine konkurrenter eller forhandlere?
  • Hvad gør dig bedre end dine konkurrenter?

Hvorfor er data om dine konkurrenter vigtig?

Generelt kan data om dine konkurrenters priser give værdifulde markedsindsigter, som kan hjælpe dig med at optimere din prissætningsstrategi, tiltrække kunder og øge salget. Ved at undersøge og analysere dine konkurrenters priser kan du få en bedre forståelse for, hvilke priser din målgruppe er villig til at betale for dit produkt. Dette kan hjælpe dig med at fastsætte dine priser konkurrencedygtigt og dermed være tiltrækkende for potentielle kunder.

Hvis dit produkt er prissat markant højere end lignende produkter, som dine konkurrenter tilbyder, kan det være vanskeligt at tiltrække kunder. Omvendt, hvis dit produkt er prissat væsentligt lavere end dine konkurrenter, kan det blive opfattet som værende lavere kvalitet og dermed går du glip af potentielle indtægter som i stedet går til konkurrenterne.

Udover disse er det også afgørende at overveje din markedsposition, når du finder den rigtige pris. Det er nemmere at fastsætte en mere konkurrencedygtig pris, når du har en god markedsposition og gode leverandøraftaler. Hvis dette ikke er tilfældet, er det vigtigt at overveje andre aspekter af din virksomhed, såsom gratis eller hurtig levering, gode anmeldelser på TrustPilot eller andre mere servicemindede forbrugerrelaterede fordele, der kan hjælpe med at øge dine priser.

The right price

Det avancerede niveau

Ved at kombinere alle ovenstående overvejelser med faktiske data om, hvordan forbrugerne reagerer på dine priser, produkter og service, og hvor du oplever størst konkurrence, kan du avancere i at fastsætte dine prisstrategier mest optimalt.

Opbygning af prissætningsstrategier vil hjælpe med at strukturere dine priser og give dig mulighed for at være relevant for størstedelen af dit sortiment og bane vejen for vækst. Opbygning af strategier betyder, at du ikke kun behøver at vælge én prissætningsstrategi, der passer til alle dine produkter; faktisk anbefales det at vælge flere prissætningsstrategier baseret på dine produktergrupper.

Indsamling af data, der viser, hvor dine forbrugere oftest besøger på din webshop, og hvilke prisniveauer og produkter, de er mest tilfredse med, kan hjælpe med at vælge disse grupper. Disse data er værdifulde, når du definerer dine priser, da det giver dig mulighed for at finde de bedste priser i stedet for bare at vælge de billigste.

PriceShape er et værktøj, der kan hjælpe dig med at forbedre din virksomheds præstation ved at give de nødvendige data til at skabe en effektiv prissætningsstrategi for dine produktgrupper. Med PriceShape kan du udnytte dynamisk prissætning for at maksimere din indtjening og forblive konkurrencedygtig.

Dynamisk prissætning kan også bruges på produktgrupper, hvilket betyder, at du kan bruge dynamiske tags i PriceShape til at sætte produktprisregler. Disse regler kan baseres på specifikke kriterier, såsom produkter med en høj konverteringsrate eller hvis du er prisleder på markedet. Produkter, der opfylder kravene, der er fastsat af tagsene, vil blive grupperet derefter, så du kan justere priserne dynamisk for at forblive konkurrencedygtig og maksimere profitten.

PriceShape kan hjælpe dig med at sætter den rigtige pris

Ærligt talt, er den korrekte prissætning af produkter en form for kunst. Punkterne nævnt ovenfor er vigtige for at finde den rigtige prissætningsstrategi. Det er tidskrævende at evaluere alle produkter og beslutte den rigtige pris én for én, især hvis du er en e-handelsvirksomhed, hvor priserne ændrer sig hurtigt og konstant. Heldigvis kan vi hjælpe med dette problem. PriceShape er et prissætningsværktøj, der som din partner kan hjælpe dig med at udføre og vækste din virksomhed ved at levere data, der gør det muligt for dig at sætte den rigtige pris på alle dine produkter.

Som din partner hjælper vi dig med hele processen og vil være ved din side i hele din rejse. Du vil blive tildelt din egen kundesuccesmanager. Vores kundesucces-team er meget dedikeret til at vækste din virksomhed og hjælpe dig med at nå dine mål. Vi er altid klar til at drøfte din strategiske opsætning og give dig vores indsigt.

 

sarah card

 

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.