Derfor er GTIN numre vigtige for dit produktfeed

Er du i tvivl om, hvordan du får dine GTIN eller EAN numre med i dit produktfeed? Så læs med her, hvor vi forklarer, hvordan du finder dine GTIN numre.

Anna Wawrzyniak
Læsetid: 4 min.
Follow us on social media

GTIN/EAN numre er nøglen til bedre performance på Google Shopping

Vidste du at Google prioriterer mere og mere oplysningerne i dit produktfeed?

Det giver måske lidt sig selv, at jo flere oplysninger desto bedre, men GTIN numre er faktisk Googles adgangsnøgle til at indeksere og matche dine produkter til deres prissammenligning-platform Google Shopping.

Indhold:

 • Hvorfor er GTIN vigtigt, når du skal have oprettet en konto hos PriceShape?
 • Hvad er GTIN?
 • Hvor finder jeg mine GTIN numre?
 • Husk at få GTIN med i dit produktfeed

Bedre data, bedre rangering

Google Shopping står efterhånden for langt det meste af Adwords (Googles betalte trafik), det er derfor vigtigt, at du har styr på dine produktdata i din webshop. Specielt de EAN/GTIN numre som følger med dine produkter er essentielle, da man ikke bliver indekseret på sammenlignings-platformen, Google Shopping, hvis man ikke har GTIN numre med i ens produktfeed.

Du opnår faktisk også både lavere klik-priser samt bedre rangering. Så hvis du ikke har styr på dine EAN/GTIN numre, eller ikke kan huske, om de er med i dit produktfeed, så er det bare med at komme i gang i dag, så du ikke går tabt af fordelene. :-)

Hvorfor er GTIN vigtigt, når du skal have oprettet en konto hos PriceShape?

For at vi også kan give dig data på dine konkurrenters priser og dine egne priser, tager vi udgangspunkt i dine GTIN numre, som står i dit produktfeed og det er altså herudfra vi finder dine konkurrenter. Igen, er det derfor yderst vigtigt at understrege, at du har styr på dine GTIN numre, ikke blot for Googles skyld, men også hvis du gerne vil om bord på PriceShape, så du kan se dine konkurrenters priser, opsætte dynamiske priser mm.

Vi matcher dig op ud fra dit produktfeed

For at få mulighed for at se produktdata, konkurrenternes data og priser i PriceShape, har vi som tidligere nævnt brug for alle GTIN numre på dine produkter, hvilket er en fast procedure for, at vi kan finde dit konkurrencelandskab.

Vi matcher helt automatisk og fra det øjeblik, du signer dit op på vores platform, så det går stærkt, derfor er det en god tidsinvestering at få styr på GTIN, så du undgår at skulle til at matche dine produkter op manuelt. 

Som nævnt bliver det med tiden også mere og mere prioriteret af Google Shopping at dit produktfeed er udfyldt så fyldestgørende som muligt, herunder at dine GTIN numre på dine produkter er med så dine produkter bliver listet på Googles platform. 

Google identificerer hvert produkt ud fra dets GTIN nummer - derfor kan vi ikke understrege nok gange, at det er yderst vigtigt, at der ikke er fejl i ens GTIN, ellers kan du risikere at Google afviser dit produkt og dermed ekskluderer det fra dit produktfeed.

Hvad er GTIN? 

GTIN står for Global Trade Item og er betegnelsen for stregkoden, som også kaldes produktets ID, og består af 13 cifre. Det kaldes også EAN i Europa og UPC i USA. Hvert produkt har et unikt GTIN nummer og findes typisk på produktets emballage. GTIN numre følger de internationale standarder, som du kan læse mere om her. GTIN bliver oprettet af den internationale non-profit organisation GS1. 

GTIN er ifølge Google Merchant Center obligatorisk i en række lande såsom: Australien, Brasilien, Frankrig, Italien, Japan, Holland, Spanien, Schweiz, Tjekkiet, Tyskland, Storbritannien og USA. 

Hvor finder jeg mine GTIN numre? 

Langt de fleste massefremstillede produkter har et unikt ID, altså GTIN, dog med undtagelse af selvfremstillede produkter, hvor man selv skal sørge for at oprette et GTIN nummer. Du kan oprette GTIN nemt og enkelt hos GS1. 

Du vil kunne se dit GTIN ved siden af stregkoden på produktets emballage. 

Vi anbefaler, at du tager et kig på dine GTIN numre for at tjekke, om de er korrekte og opdateret, inden du sender dit produktfeed til os. Det er altafgørende at disse data er præcise, da Google skal kunne forstå, hvilke produkter du sælger, og det bruger den GTIN til. 

Hvis du ikke allerede har dine produkter i Google Shopping, skal du starte med at indsende dine GTIN’er ved hjælp af attributten gtin til Google Shopping. Denne attribut kan bruges til følgende typer af numre:

 • UPC
 • EAN
 • JAN
 • ISBN
 • IFT-14

Læs her hvordan du skal formatere dine numre og hvilke retningslinjer du skal følge, så Google forstår de data, de får af dig, og du dermed undgår at dine produkter bliver afvist af Google Shopping.  

Husk at få GTIN med i dit produktfeed 

Det er ikke kun et krav fra Google Shopping, at der kræves GTIN i dit produktfeed, men det bliver faktisk også anbefalet af mange Google Ads eksperter, da der er klare fordele for webshops-ejere.

Fordele ved at bruge GTIN

 • Garanteret at dine produktinformationer er korrekte
 • Dine produkter bliver matchet op mod alle dine konkurrenter i Google Shopping
 • Google prioriterer dine produkter fremfor andres
 • Kunder kan sammenligne dine produkter mod andres og vælge dine som via PriceShape er prisoptimeret

Et produkt feed findes i forskellige formater (csv, txt og xml) og indeholder vigtige data om dine produkter og detaljer såsom produktbillede, titel, produkt ID, reklame tekst og produkt attributter. Disse bruges typisk til at vise dine produkter på Google Shopping og andre markedspladser. Men vi bruger dem også til at indhente nødvendige data, når du skal i gang med at bruge PriceShape. Hvis dine GTIN numre ikke er med i dit produktfeed, når du sender det til os, kan du risikere, at vi ikke kan hente dine produktinformationer korrekt.

For at tilføje GTIN til dit produktfeed, skal du helt enkelt gøre det manuelt én efter én, eller tilføje dem alle på én gang. Dette afhænger dog af hvilken domæne platform du bruger.

Kontakt din udbyder, hvis du er i tvivl om, hvordan du gør det. Eventuelt kan du bruge et specielt data feed værktøj til at uploade, hvis du har mange produkter i dit katalog.

Hvis dit produkt feed ikke allerede er uploadet til Google Shopping, skal du først gøre dette, inden du sender os dit produktfeed, da det gør processen hurtigere for os, og du vil på kort tid få indsigt i data.

Har du ikke GTIN på dine produkter, skal du tage kontakt til producenten af varerne for at skaffe det.

Kilder: https://support.google.com/merchants/answer/6324461?hl=da&ref_topic=6324338#zippy=%2Cmedicin%2Cprodukter-uden-et-gtin

Nyhedsbrev

Vær opdateret med de seneste nyheder fra PriceShape

Du kan forvente masser af spændende indhold og opdateringer i vores nyhedsbrev, såsom gratis webinarer og blogs. Vi stræber efter at dele vores viden og informere jer om priser og trends inden for e-handelens verden.